Китайски и наш инвеститор се договориха за изграждане на корпоративно селище край Пловдив

 

Компании от 3 континента ще разкрият офиси и изложбени центрове върху 2.6 хил. дка

China Shenzhen Porter Holdings Co. и „Сиенит холдинг“ се договориха днес за изграждането на глобално корпоративно селище в „Тракия икономическа зона“, която е в близост до Пловдив. Това стана по време на инвестиционен форум в китайския град Шенджен. Под документа се подписаха инж. Пламен Панчев, създател на ТИЗ и председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД и Чен Зондзиан, председател на Борда на директорите на китайската компания. Събитието се случи пред представители на над 200 компании. Договорът е за съвместно изграждане и управление на „EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv“.

Проектът ще обхваща терен от около 2.6 хил. дка и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове в ТИЗ.

Пилотната зона представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя.

 

Leave a Comment