587 студенти на Аграрния университет се дипломираха като бакалаври и магистри (видео)

Аграрен университет дипломиране 2016Студентите бакалаври Пресиана Русева и Атанас Кунчев са първенците на своя випуск, който днес се дипломира в изключително тържествена и топла атмосфера в Аулата на Аграрния университет в Пловдив. При магистрите абсолвенти деветима се пребориха за честта да бъдат пълни отличници. Това са Златена Николова, Мартин Маринов, Ваня Славова, Георги Панчев, Ваня Зунева, Петя Захариева, Георги Ангелов, Радослава Захариева и Илиана Итова.

Общо 587 студенти на университета получиха днес дипломите си, а заедно с тях и новото си бъдеще. От тях 387 завършват като бакалаври в 17-те специалности, 200 – като магистри. Сред бакалаврите най-много са абсолвентите от специалност „Агрономство“. Средният успех на випуска при бакалаврите е много добър 4.73 от следването и 5.14 – от държавния изпит. При магистрите средната оценка в дипломата е 5.35.

 

проф. Христина Янчева, АУВ словото си към абсолвентите, преподавателите и гостите на тържеството ректорът проф. д-р Христина Янчева отбеляза, че съвсем наскоро Аграрният университет е бил отличен като един от най-добрите ВУЗ в страната, заемайки трето място след Софийския университет и Медицинския университет – София. Ректорът се обърна към възпитаниците в тоги с думите: „Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата и мечтите си“. Проф. Янчева призова завършващите да бъдат уверени в своите възможности, тъй като притежават знания и умения, които могат да приложат.

Пресиана Русева и Атанас Кунчев

Пресиана Русева и Атанас Кунчев

Бакалаврите отличници на випуска също се обърнаха към колегите си. Пресиана Русева („Растителна защита“),която наскоро стана след внимателен подбор стипендиант на Националната асоциация на зърнопроизводителите, благодари на преподавателите. „Не сме сами“, каза момичето на колегите си, визирайки помощта, която учените от университета винаги могат да окажат на завършилите. Отличничката пожела на студентите и на себе си стремеж и смелост, да мечтаят и творят, но преди всичко да бъдат достойни хора.

Отличникът Атанас Кунчев, който вече работи като изпълнителен директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), произнесе студентската клетва на Аграрния университет, която всички повториха. Вижте и чуйте:

Гости на тържеството в университета бяха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, чуждестранни аграрни съветници, представители на чужди и наши университети, кметове, мениджъри и други.

Проф. Янчева с отличниците магистри

Проф. Янчева с отличниците магистри

 

1 Comment

  1. Soy egresado de BCI-vasil kolarov. 1983.
    Me da mucho gusto ver la casa superior de estudios, donde me forme como ingeniero agrónomo. muchas felicidades a los bachilleres y magisters. mnogo pozdravi priateli!!!

Leave a Comment