Бъдещата ОСП и обвързаната подкрепа ще обсъдят днес в Брюксел земеделските министри

Европейска комисия, БрюкселБъдещата Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. ще бъде обсъдена днес, 6 март, на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, Белгия. Позицията на България ще е представена от земеделския министър проф. д-р Христо Бозуков. Темата е във връзка със стартиралата обществена консултация от ЕК.

По искане от делегациите на България, Хърватия, Кипър, Чешката република, Франция, Финландия, Гърция, Италия, Полша, Румъния и Словения e включена точка относно обвързаната с производството подкрепа, съобщиха от МЗХ.

Делегациите на България, Чешката република, Унгария, Латвия, Литва, Словашката република и Словения ще представят информация, свързана с по-добро функциониране на веригата на предлагане на храни: адресиране на нелоялни търговски практики и подобряване на положението  на земеделските производители.

Делегациите на Унгария и Словашката република ще информират за резултатите от анализите за двойственото качество на хранителните продукти в рамките на общия пазар на ЕС.

Leave a Comment