Съюзът на зърнопроизводителите от Пловдив чества 10 години днес

Людмил Работов

Людмил Работов

Днес, 16 май, Съюзът на зърнопроизводителите от Пловдив (СЗП) отбелязва своя 10-годишен рожден ден. През 2007 г. 18 земеделци поставят началото в град Раковски. На този ден се събират Георги Гинев, Валери Кирилов, Тодор Илиев, Георги Неделчев, Дойко Дойков, Никола Бекирски, Стоянчо Бойлов, Ангел Вукодинов, Аргил Гишин, Йосиф Делгянски и Стоян Маринчешки и създават „Съюз на производителите на зърнени и маслодайни култури – гр. Пловдив“, разказа настоящият председател Людмил Работов. През 2013 г. пловдивската организация се преименува на СЗП.

Забележително е, че досега Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), в която членува пловдивската организация, е избрала за председатели двама от колегите си от Пловдив. Това са Ангел Вукодинов и Светослав Русалов, който и в момента е начело на асоциацията.

„Гордея се с това, че все повече млади хора се включват в нашите редици. От 53 души членски състав, 38 процента са до 40 годишна възраст и активно участват в дейността на съюза“, отбеляза Людмил Работов.

Юбилеят ще бъде отпразнуван тази вечер в „Гранд хотел Пловдив“ за здраве и сполука на бранша в Пловдив.

Leave a Comment