Само един кандидат по мярка 9, от сектор „Зърно“, отпадна от класирането

пшеницаСамо един кандидат за финансиране по мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ отпадна от класирането. Общо 37 групи и организации са попаднали в предварителната подредба, извършена от ДФ „Земеделие“, при 38 подали документи за участие. Отпаднала е огранизацията на производители „Агро 6“, чиито учредители са от секто „Зърно“ и са от районите на Плевен и Ловеч. Техният проект е оценен с 10 точки.

Групите и организации, които са класирани, са получили от 60 до 20 точки.

Проектните предложения, оценени с не по-малко от 20 точки по критериите за подбор, представляват 130 % от бюджета или 21 398 824, 93 лв. Първоначалният бюджет по мярка 9 бе 7 563 679 евро.

Всеки кандидат, който е подал възражение може да провери заявените и присъдените от Разплащателна агенция точки, по всеки критерий за подбор, след становище от Управляващия орган на ПРСР.

При предварителната оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените насоки за кандидатстване на Министерство на земеделието, храните и горите, както и взетите решения от комисията за разглеждане на възражения, назначена на основание чл. 9в, ал. 5 от ЗПЗП, посочват от фонда.

Класираните проектни предложения могат да се видят ТУК.

Новите моменти в процедурата през ИСУН при разглеждане на проектните предложения включват:

  • предварителната им оценка и класиране, с възможност за подаване на възражение срещу оценката от страна на бенефициентите;
  • следва оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, която приключва с оценителен доклад (също подлежащ на обжалване пред Управляващия орган);
  • техническа и финансова оценка;
  • издаване на оценителен доклад.

 

Leave a Comment