Делян Пеевски го гласяли за вицепремиер, твърди Бойко

Нов запис с Бойко БорисовДелян Пеевски бил гласен за вицепремиер, за да решава „нестандартните“ проблеми в страната, съобщи Бойко Борисов тази вечер в студиото на Нова телевизия. „Аз съм информиран човек“, отговори бившият премиер на въпроса откъде знае това. Той каза, че не е изненада и гаф предлагането на Пеевски за шеф на ДАНС. „Има някой, който е умен и с власт, и го слушат. Само един е такъв – Ахмед Доган. Нито Станишев е с характер, нито Орешарски взима сам решения“, отсече Борисов.

По повод отхвърленото от прокуратурата изявление на лидера на ГЕРБ, че е подготвяно убийството му в ареста, Борисов каза, че целта му е била да предупреди публично авторите на този сценарий. „Нека знаят, че съм информиран.“

Борисов избори с удоволствие гафовете на новото правителство след избора на Делян Пеевски. Назначеният за 2-3 часа и после освободен зам.-министър на вътрешните работи, главният секретар на МВР, който бил зет на партиен функционер, новият шеф на БЕХ, който пък бил осъждан, шефът на АЕЦ „Козлодуй“ – кумец на друг партиен функционер. Припомни гафа на транспортния министър с комисаря Хан и т.н.

Според експремиера, в момента в страната имало диктатура, тъй като никой не слушал гласа на протестиращите. „Аз на втория ден на протестите си подадах оставката. Срещнах се с протестиращи за шистовия газ и отменихме проучванията. Говорих и с претистиращите за генномодифицираните храни, за Закона за горите…“, изброи Борисов.

„Докато аз съм жив и здрав, и ГЕРБ ще е силна, монолитна и здрава партия“, каза по повод на съмненията за качествата на Цветан Цветанов и Искра Фидосова партийният лидер.

Leave a Comment