НАЗ: Зърнопроизводителите постоянно са обект на проверки, така и трябва

лого НАЗНационалната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изпрати позиция, с която изрази подкрепата си за завишения контрол и проверки в земеделието от страна на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“.

От асоциацията посочват, че винаги са защитавали прозрачното управление в отрасъла. „Нашите членове са подлагани на постоянни проверки от контролните органи“, пишат от НАЗ, уточнявайки, че зърнопроизводителите се придържат към всички законови изисквания и спазват разпоредбите на регламентите и наредбите в страната.

Асоциацията призовава към спокойствие и продължаване на политиката за надграждане и развитие на земеделието, което осигурява храната на населението.

Зърнопроизводителите апелират да не се използва аграрният отрасъл за политически цели и нападки, защото това няма да доведе до положителен резултат за българските земеделски производители.

„Предстоят ни важни месеци, свързани с предстоящия нов програмен период и важни преговори за бъдещата Обща селскостопанска политика. Нужно е обединение и единомислие в посока развитието на България като успешна аграрна страна“, завършва позицията на НАЗ.

 

 

Leave a Comment