Срокът за изпълнение на мерките по пчеларската програма ще се удължи до 31 август

Плащането ще се извърши до 15 октомври

работна среда в пчелинаС промени в Наредба 10 за условията и реда на прилагане на мерките по Националната програма по пчеларство срокът за извършване на дейностите и подаване на заявления от кандидатите ще бъде удължен до 31 август. Това е записано в проекта за изменение и допълнение на Наредба 10, публикуван на страницата на земеделското министерство.

В мотивите за коригиране на крайния срок се посочва, че Европейската комисия е разрешила удължаване на изпълнението на мерките след 31 юли, но не по-късно от 15 септември. Причината за това е пандемичната криза.

„България следва да се възползва от удължаването на срока за извършване на дейностите по отделните мерки, тъй като с това ще се подпомогнат бенефициерите по Програмата, като им се даде възможност да изпълнят всички предвидени мероприятия. Това от своя страна ще доведе до по-пълното усвояване на одобрения бюджет за годината“, се посочва в мотивите.

От ДФ „Земеделие“ са предложили крайният срок за извършване на дейностите и подаване на заявление за плащане по Програмата за финансовата 2020 г. да е до 31.08.2020 г., с оглед спазване на крайния срок за извършване на плащанията по НПП, който е 15.10.2020 г.

Leave a Comment