Днес настъпва астрономическата зима, най-дългата нощ и съдбовен съвпад между Сатурн и Юпитер

нощно небеДнес, 21 декември, в 12.02 ч. на обяд настъпва астрономическата зима и зимното слънцестоене. Със зимното слънцестоене идва най-дългата нощ в Северното полукълбо и най-краткият ден в южната част на света.

Денят ще продължи 9 часа и 5 минути в Южна България, като към 31 декември ще е с 4 минути по-дълъг. Продължителността на деня е различна дори и за нашите сравнително тесни граници. В София например тя ще е 8 часа и 59 минути.

През пролетното равноденствие, което ще отбележим около 21 март, продължителността на деня вече ще е малко над 12 часа, а при лятното слънцестоене към 21 юни – 15 часа и 15 минути.

За днес астролозите информират, че настъпва съвпад на планетите Юпитер и Сатурн. Подобен съвпад е рядко явление и предвещава силни промени на духовно ниво. Двете планети са били в същата позиция и по време на Рождеството на Исус Христос. Астроложката д-р Светла Балтова обясни пред „Портал 12“, че съчетанието на тези две най-големи планети в нашата Слънчева система провокират хората към въпроси като: „Защо съм тук на Земята? Каква е мисията ми? Притежанията ли са най-важното в живота ми? Колко любов съм раздал?“

 

Leave a Comment