Пламен Абровски отново е номиниран за земеделски министър от ИТН

Пламен АбровскиПартията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов започна срещи за представяне на проекта на Министерски съвет с председател Пламен Николов. Те ще приключат в 17 часа, след което евентуалното правителство ще бъде обявено официално.

Срещите са с „Изправи се.БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и БСП.

За поста на земеделски министър отново е предложен Пламен Абровски.

Прочети още: Критикът на земеделските политики на Десислава Танева – Пламен Абровски, начело на МЗХГ

Прави впечатление и предложението за министър на икономиката. Номинирана е Десислава Димитрова, чието предприятие в община Вълчедръм се занимава с производство на биологична коприна.

В сайта на био компанията „Лопянко“, чиито основател е тя, е посочено: „… ние непрекъснато ще инвестираме в човешки капитал и експерти в областта на агроинновациите, биопродуктите, иновативните текстилни технологии, ентомологията и нанотехнологиите.“

 

1 Comment

  1. Neli каза:

    Впечатленията за г-жата кандидатка за министър на икономиката са „внушителни“, максималистични и амбициозни проекти за бубарството и възраждане на бубопоризводството, но на практика тя няма 1 засадено дръвче, фабриката й е виртуална – само в нейните представи.Не е получила и 1 лев финансиране за този мега амбициозен проект, защото тя си няма грам понятие от земеделие и агроиндустрия.За икономическите й познания също да не говорим.Във Вълчедръм няма фабрика, има закупена една бивша детска градина, която може и да се е срутила, докато госпожата се научи на икономика….

Leave a Comment