Главен експерт на фонд „Земеделие“ е арестуван с подкуп от 5 хил. белязани лева

Държавен земеделски фондГлавен експерт в Държавен фонд „Земеделие“, изнудвал земеделски производител от пловдивското село Строево, е арестуван за подкуп на 2 септември.

36-годишният държавен служител е задържан при получаването на 5 хиляди лева в белязани банкноти на бензиностанция в София.

Окръжната прокуратура в Пловдив му е повдигнала обвинение за търговия с влияние. Извършени са обиск на арестувания на място, претърсвания и изземвания на мобилен телефон, служебен лаптоп, флаш памет и записки от два домашни адреса.

Според държавното обвинение, в периода от 27 февруари до 2 септември в Пловдив и София мъжът е поискал и приел от собственик и управител на търговско дружество сума в размер на 10 000 лв., съобщава бТВ.

Задържаният е изнудвал същия фермер и в края на февруари като тогава също е поискал и получил 5 хиляди лева. Фермерът е подал сигнал срещу чиновника в ГДБОП.

Земеделският производител е кандидатствал по 9 схеми и мерки за подпомагане, като арестуваният е поискал от него по 5000 лева за всяка от тях.

Срещу това той му е гарантирал, че няма да има проблеми с контролните органи на ДФЗ.

Leave a Comment