Пламен Абровски каза, че Законопроектът за стопанисване и ползване на земеделските земи е оттеглен

Пламен АбровскиПредседателят на парламентарната Комисия по земеделие Пламен Абровски заяви снощи пред журналисти, че Законопроектът за промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) е оттеглен.

Срещу проекта, публикуван за обществено обсъждане на страницата на земеделското министерство се получиха възражения от Националната асоциация на зърнопроизводителите, от асоциацията на собствениците на земеделски земи, дори и от сдружения за биологично земеделие.

„Не мога да коментирам законопроекта, тъй като той не само че не е внесен за обсъждане в земеделската комисия, но не е и одобрен на заседание на Министерския съвет. Разбрах, че ще бъде оттеглен от Министерството на земеделието“, каза Абровски.

„Искрено се радвам, че МЗм е осъзнало всички проблеми, които поправките в закона могат да създадат“, заяви още той.

Пламен Абровски информира, че работи върху цялостна концепция за поземлена реформа. „Всяко изменение в ЗСПЗЗ трябва да бъде внимателно прецизирано и да се подложи на оценка на въздействието… (Това което подготвям) ще изглежда като частична промяна в ЗСПЗЗ, но ще даде стабилност на земеделците“, обеща председателят.

Leave a Comment