Браншовикът Тодор Джиков става 4-ия заместник-министър на земеделието?

Тодор Джиков Снимка на Economic.bg

Тодор Джиков
Снимка на Economic.bg

Агро Пловдив получи неофициално съобщение на електронната поща, в което се казва, че председателят на Националната асоциация на картофопроизводителите Тодор Джиков ще бъде 4-ия заместник-министър на земеделието в служебния кабинет. До момента са назначени двама заместници на Явор Гечев , които му бяха колеги от миналогодишното служебно управление – Георги Събев и Крум Неделков. Поста си запази зам.-министър Валентин Чамбов. Момчил Неков и Стефан Бурджев бяха освободени без много шум.

Тодор Джиков е сред най-големите критици на всяко управление. Той бе една от кандидатурите за заместник-министър при управлението на Румен Порожанов.

След поредица от протести през април 2019 г. Порожанов предложи на браншовиците от сектор Плодове и зеленчуци да издигнат свой човек за заместник-министър. В крайна сметка тогава поста зае Чавдар Маринов, който бе директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

През 2019-2020 г. Джиков е бил съветник на министър Десислава Танева.

Той е роден през 1970 г. и е завършил УНСС.

Когато получихме съобщението, позвънихме на г-н Джиков, но телефонът му беше изключен.

От Министерството на земеделието не потвърдиха, но и не отрекоха новината. Съветът бе да изчакаме официалното съобщение от правителството.

 

Leave a Comment