Тахов започва управлението на ДФЗ с изготвяне на графици за навременни плащания към фермерите

Георги Тахов, Николай каварджиклиевНяма да допусна забавяне на плащанията към бенефициерите на ДФ „Земеделие“ (ДФЗ). Това заяви изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Георги Тахов при приемането на работата на Разплащателната агенция от предшественика си Николай Каварджиклиев днес. Събитието се състоя в присъствието на министъра на земеделието Явор Гечев, който представи новото ръководство на ДФЗ пред директорите на дирекции във ведомството.

Заместници на изпълнителния директор ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев. Министър Гечев припомни, че предстои усилена работа по довършване на работата по Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане. Той беше категоричен, че Министерството на земеделието и Фондът ще работят в ежедневна комуникация.

„Благодаря на министър Гечев за оказаното доверие. Държа на експертиза и работа на бързи обороти. Ще работя за надграждане на постигнатото до тук“, заяви Георги Тахов. Той допълни, че ще работи за това българските земеделски производители и преработватели да бъдат по-спокойни занапред.

Той очерта неотложните задачи, които стоят пред него – а именно изплащане в срок на всички средства към земеделските производители. Георги Тахов разпореди изготвянето на графици за това и спазването на всички срокове.

Leave a Comment