Явор Гечев към студентите в АУ: Някъде между вас е бъдещият министър на земеделието

„Образованието е свобода, знанието дава избор, а иновациите – решение“, каза на студентите новият Доктор хонорис кауза на АУ д-р Джон Бел, директор в Европейската комисия

Явор ГечевВ емоционална реч при откриването на новата учебна година в аулата на Аграрния университет в Пловдив някогашният възпитаник на този ВУЗ и настоящ служебен министър на земеделието Явор Гечев се обърна към студентите с думите: „Някога (като първокурсник) и аз стоях тук на последните редове. Не знаех какво искам от живота.“ Той разказа, че тогава е чул между другото, че може би в залата сред студентите седи бъдещ земеделски министър, но не е обърнал внимание на пророческите думи. „Не забравяйте: някъде между вас стои бъдещ министър на земеделието“, каза на аудиторията Гечев. Той съобщи, че до края на седмицата ще бъде избран новият съветник на министъра, който ще е студент.

„Не съдете строго студентите, давайте им шанс да попият знанията“, препоръча на преподавателите министърът.

На студентите и първокурсниците Явор Гечев пожела да учат, да бъдат себе си и да се гордеят с университета.

Тази година първокурсниците в АУ са над 300. Традиционно ректорът проф. д-р Христина Янчева поздрави тях и всички студенти и преподаватели с новата учебна година.

Ректорът д-р Янчева

Джон Бел при връчване на почетното звание от ректора

Джон Бел при връчване на почетното звание от ректора

Председателят на Студентския съвет Христо Козарев каза на колегите си: „Вярвам, че всяка крачка напред ще ви прави по-знаещи и по-можещи“.

Учебна 2022/2023 година на Аграрния университет тръгна и с поздрав на президента Радев, както и с поздравителни адреси от много висши учебни заведения както от Пловдив, така и от страната.

Отново по традиция студенти от последния обучителен курс предадоха символите за плодородието на първокурсници.

Почетното звание Доктор хонорис кауза бе връчено на Джон Бел – директор на отдел „Healthy Planet“ при Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейската комисия, който бе представен от зам.-ректора Владислав Попов.

Г-н Бел заяви в словото си към студенти: „Вие носите бъдещето в себе си. Образованието е свобода. Знанието ви дава избор. Иновациите ще ви дадат решение. Бъдете любознателни, бъдете амбициозни, бъдете приятели. Бъдете като вашия университет.“

Павел Петров взе кандидат-студентския изпит с най-висок успех

Павел Петров взе кандидат-студентския изпит с най-висок успех

Джон Бел връчи студентската книжка на първокурсника, приет с най-висок бал Павел Петров.

Квартетът „Интро“ запалиха настроението в аула с накараха всички да ритмуват. А Сонай Юсеин изпълни с ясния си глас „Let it Be“ и получи искрени и продължителни аплодисменти.

Квартет Интро и Сонай Юсеин запалиха залата

Квартет Интро и Сонай Юсеин запалиха залата

Leave a Comment