УХТ открива заедно с OIV нова магистърска програма за технология на виното

Академичната 2022/2023 г. бе открита от ректора проф. Пламен Моллов и зам.-министърът на земеделието Георги Събев

Пламен МолловС тържествена церемония в Университета по хранителни технологии (УХТ) бе открита новата академична 2022/2023 година днес.

Ректорът проф. д-р Пламен Моллов приветства с добре дошли в УХТ студенти, преподаватели и гости, сред които бяха представители на местната и държавната власт, ректори на висши училища, представители на Съвета на настоятелите на УХТ, на хранително-вкусовата и туристическата индустрия, родители и медии. Сред тях бе и заместник-министърът на земеделието Георги Събев.

Ректорът стартира учебната година с новина.

„В резултат на партньорството на УХТ с Международната организация по лозата и виното (OIV) през март 2023 г. стартира нова магистърска програма „Технология на виното и напитките на основа вино“, посочи ректорът. „Университетът е третият в света, който ще обучава под егидата на OIV, а това е изключителен успех и признание.“

Проф. Моллов увери първокурсниците, че са направили добър избор, а инвестицията им от усилия и време ще се превърне в най-ценния им капитал, защото знанието е мощно оръжие, с което могат да променят света. Той подчерта, че основно предимство на тези, които се дипломират в УХТ, е успешната им реализация.

Георги-СъбевСтудентите на Университета по хранителни технологии постигат успехи на пазара на труда. В момента най-успешната инвестиция е тази в образованието. С тези думи заместник-министърът на земеделието Георги Събев поздрави студентите за откриването новата академичната година в УХТ – Пловдив.

Георги Събев посочи, че висшето учебно заведение е доказало, че инвестира не само в материалната си база, но и в своите кадри и студенти. Той каза още, че се гордее, че е възпитаник на Университета.

„Искам да поздравя първокурсниците за това, че са успешно приети в Университета по хранителни технологии, но също така и за избора, който са направили“, допълни още заместник-министър Събев. Той пожела на студентите да използват времето в Университета, за да се заредят с творчески сили, да натрупат нови познания, както и бъдещи успехи.

По време на тържеството 11 първокурсници, приети с максимален бал 24 в университета,  получиха студентските си книжки от ректора проф. Пламен Моллов.

За първи път от името на ръководството той връчи и специалната статуетка „Плодотворие“ на УХТ, изработена от скулптура Цвятко Сиромашки. Идеята е с нея да бъдат отличени хората със солиден принос в развитието на университета.

Веднага след тържеството бяха раздадени студентските книжки и на останалите първокурсници, след което стартираха учебните занятия

 

Leave a Comment