Международното изложение за храни в София тръгна с министерска благословия

изложение на храни в Интер Експо Център - БулпекСоциалният ефект на работните места е от изключително значение за икономиката на всяка една държава, а хранително-вкусовата промишленост е нейният гръбнак. Това заяви заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков при откриването на изложенията за храни – Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд  енд  Дринк в Интер Експо Център-София. „Българското земеделие произвежда специфични млечни и месни продукти, които са емблематични“, допълни той и отбеляза, че именно те са визитката на страната ни пред света.

„Специализирани събития като днешните могат да се определят като представителна витрина, която показва пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти и тяхното богато разнообразие“, заяви заместник-министърът.

В рамките на събитието бе отбелязана кръглата годишнина на Международното специализирано изложение Булпек 2022, което тази година се провежда за 30-и път.

Специализираните изложения Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд  енд  Дринк се повеждат в периода 5-8 октомври в Интер Експо Център-София. Сред гостите на официалното откриване бяха посланикът на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, националният омбудсман Диана Ковачева, председателят УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева, както и други официални лица.

Leave a Comment