Тунис с интерес към български фирми от земеделието и хранително-вкусовата промишленост

SIGN1

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите на Тунис Conect International подписаха споразумение за сътрудничество. Документът бе подготвен с активното съдействие на посланика на България в Тунис Веселин Дянков. Подписването се осъществи в БТПП по време на среща между ръководството на двете организации и компании – членове на БТПП, съобщиха от Палатата.

Васил Тодоров – главен секретар на БТПП, подчерта, че съществуват много области и нива на взаимодействие между двете работодателски организации. Според него, предвид забавянето, причинено от пандемията, споразумението за сътрудничество се подписва в точния момент, когато България и Тунис са максимално обърнати към търсене на нови пазари и партньори.

В рамките на срещата се проведоха и множество разговори между бизнесмените от Тунис и български компании, като бяха обсъдени възможни договори в областите: хранително-вкусова промишленост, хранителни добавки, стъклен амбалаж, селско стопанство, строителство, машиностроене, търговия и др.

Президентът на Конфедерацията на работодателите на Тунис Фуед Геддиш разясни, че за втори път е в София, като първата среща в БТПП е била през 2017 г. Той сподели, че в страната му се търсят много продукти и съоръжения. Промяната в традиционните досега вериги на доставки изисква проактивен подход в бизнеса от двете държави. България има много добър имидж в Тунис от десетилетия и той трябва да се използва и подкрепя.

Програмата на бизнесмените от Тунис ще продължи със срещи в Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на земеделието.

Leave a Comment