Министър, зам.-министър и шефът на БАБХ ще отговарят в парламента за „Капитан Андреево“

Капитан АндреевоГКПП „Капитан Андреево“ и скорошните скандали, свързани със съдебни дела, лабораторията и контролните функции на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще е една от обсъжданите теми днес на заседанието на парламентарната Комисия по земеделието, храните и горите.

Поканени за изслушване са д-р Иван Шиков, изпълнителен директор на БАБХ, Крум Недялков – зам.-министър на земеделието и Явор Гечев – министър на земеделието. Обявената тема е „… относно предприетите действия – правни, фактически и процесуални – за защита на интересите на държавата и на БАБХ, във връзка с управлението на имотите и изпълнение на контролните функции на държавата на ГКПП „Капитан Андреево”, обявени за обект и дейности от значение за националната сигурност“.

Първа точка в дневния ред е разглеждане на Общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители. 

Както е известно в пленарна зала бяха гласувани два законопроекта за изменение и допълнение на посочения закон. Единият бе входиран на 10 ноември от Росен Костурков (и група депутати) от „Продължаваме промяната“, който е и председател на аграрната комисия.  Вносител на втория законопроект, внесен на 28 октомври, бе Десислава Танева (и група депутати) от ГЕРБ, която дълги години бе земеделски министър.

Заседанието ще започне от 16:30 часа в зала 142 и ще се излъчва на живо от сайта на парламента.

 

 

Leave a Comment