539 възпитаници на Аграрния университет се дипломираха

Бакалаврите завършиха със среден успех 5,36, магистрите с много добър 5,32

Христина Янчева, промоциястуденти аула Аграрен Университет539 възпитаници на Аграрния университет в Пловдив – бакалаври и магистри, получиха днес дипломите си на вълнуващо тържество в Аулата. Залата бе препълнена от студенти, преподаватели и гости, а пред Ректората имаше още толкова абсолвенти. Празникът уважиха земеделският министър Явор Гечев, ректори и учени от пловдивски университети, както и училищни директори на земеделски училища, представители на община Пловдив, на аграрния бизнес и приятели на АУ.

Средният успех на 302-ма бакалаври от всички специалности с редовно и задочно обучение, Випуск 2022, е много добър 5,36, а от държавен изпит – 5,35, съобщи в словото си ректорът проф. д-р Христина Янчева. Средният успех от обучението на 237 магистри е 5,32, а от положения държавен изпит 5,12.

Явор Гечев връчи дипломите на Християна Христова и Иван Грудев

Явор Гечев връчи дипломите на Християна Христова и Иван Грудев

Ректорът посъветва абсолвентите да бъдат активни и отговорни участници в обществения живот и да имат самочувствието, че са били възпитаници на един от най-авторитетните университети в страната. Проф. Янчева обърна внимание, че бъдещето принадлежи на зелените технологии,  дигитализацията и изкуствения интелект. За предстоящите Коледни празници тя пожела здраве, хармония и духовна светлина, както и „на добър час“ на Випуск 2022.

Земеделският министър Явор Гечев си припомни своята промоция в същия университет през 2000 г. и каза, че се гордее, че негов възпитаник. „Вече не е достатъчно да си добър агроном. Трябва да си още добър еколог, юрист, счетоводител, да познаваш европейските директиви. Новите времена искат новите хора“, каза той и пожела на студентите най-вече да са живи и здрави.

Тази година АУ има двама абсолютни отличници бакалаври. Техният успех при обучението е 6,00, при полагането на държавния изпит също е 6,00.

Това са Християна Христова и Иван Грудев, и двамата от агрономическия факултет. Те получиха дипломите си от Явор Гечев.

Наградата на Ректора

Наградата на Ректора

Християна Христова стана носител и на Наградата на ректора с впечатляващата си биография на победител в състезания и активен участник в полето на науката. Тази година в края на ноември Християна получи и наградата „Иван Генчев“ на Националната асоциация на зърнопроизводителите, откъдето ще поемат стипендията на момичето в магистърското обучение.

В словото си отличничката на випуска благодари на ректора, на преподавателите и колегите си за доверието и споделените мигове. Според нея най-сигурният начин да преминеш през изпитанията на живота е да изпитваш любов към това, което правиш.

Заместник-ректорът проф. Светла Янчева връчи наградата „Еразъм +“ – кристален плакет, на Алина Топчий.

Отличниците с успех над 5,50 бяха повикани на подиума, за да получат дипломите си.

Студентът от АМТИИ Иван Иванов от Първомай, който бе полуфиналист от състезанието „Гласът на България“, изпълни дебютна песен пред притихналата аула.

Отличниците

Отличниците

И още отличници

И още отличници

Leave a Comment