Трима министри на помощ в Карловско, БСП иска одит на средствата, отпуснати след наводненията

наводнениеТрима служебни министри са на посещение в карловското село Каравелово, където вчера за него и за с. Богдан бе обявено частично бедствено положение. Там са  министрите на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, на околната среда и водите Росица Карамфилова и на земеделието Явор Гечев. От правителствената пресслужба съобщиха, че министрите ще се запознаят на място със ситуацията и ще определят каква допълнителна подкрепа от страна на държавата е необходима.

Повишено е и нивото на наносите, които водата носи, допълни Кабаиванов.

Днес започна разчистване на речните корита в двете села, съобщи кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

Прочети още: Съюзът на пловдивските зърнопроизводители за втори път дари на животновъди от Каравелово фураж

Днес парламентарната група на „БСП за България“ настоя по време на брифинг за финансов одит на средствата, отпуснати за преодоляване на последиците от наводненията в началото на септември в селата Богдан, Слатина и Каравелово.

„Още днес ще внесем в Министерски съвет искане, от името на парламентарната ни група, за експертна комисия, която да установи щетите още от първото наводнение. Още не е минала независима експертна комисия, която да им оцени щетите отпреди шест месеца. Второ – сигнализираме Агенцията за държавна финансова инспекция за одит на средствата, които са отпуснати, както и на разходването на парите от дарителската сметка. Жителите имат съмнения“, заяви председателят на социалистите Корнелия Нинова.

 

Leave a Comment