Данъчната кампания за пловдивчани приключи с 84% електронно деклариране

НАП в ПловдивУспешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 69 000 пловдивчани са подали декларациите си пред НАП и са платили данък върху доходите до полунощ на 2 май, сочат данните на приходната агенция.

Над 84 % от формулярите са подадени по електронен път, близо 49 000  с персонален идентификационен код /ПИК/ на НАП и 10 000 с електронен подпис. Повече от 72% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. Ние ще продължим да ги подпомагаме и улесняваме при изпълнението на задълженията им, като развиваме електронните услуги.“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Калинка Заркова.

 

 

Leave a Comment