Как и къде да монтирате шиповете срещу птици?

Ако ви се е случвало да усещате компанията на нежелани пернати, като гълъби, лястовици и врабчета, в близост до сградата, в която живеете или работите, най-вероятно искате да научите как да се справите с проблема. Те кацат по первазите, парапетите, терасите и балконите, вследствие на което причиняват различни вреди, мръсотия и създават необходимост от ежедневно почистване. За предотвратяване на тяхното присъствие, е важно да вземете ефикасни мерки за прогонване. Едно от полезните средства, които препоръчваме е шипове против гълъби.

Какво представляват шиповете срещу наличието на птици?

шипове птициТова са едни от най-ефективните продукти, прилагани за защита срещу пернати. Поставят се върху местата, където кацат, за да се предотврати тяхното нежелано присъствие. Ще откриете разнообразие от продукти на пазара, които се различават по материал на изработка, цвят, вид и размери. В зависимост от материала, вложен в производството на шиповете, можете да избирате от следните ефикасни предложения:

  • метални – едни от най-търсените и популярни варианти са стоманените изработки. Причините, поради които се избират от голяма част от потребителите, които си имат работа с проблемни птици, са тяхната издръжливост, дълготрайност, здравина и устойчивост на различни атмосферни условия;
  • пластмасови – изработени от поликарбонат, тези шипове против птици са здрави и издръжливи. Те създават механична бариера за пернатите неприятели, като не им позволяват да кацат на местата, към които те често се насочват. Поликарбонатните изделия са лесни за монтиране, защото разполагат с повишена гъвкавост, която позволява поставянето им на труднодостъпни места.

Ще откриете продукти с различни цветове, като популярни са черно, кафяво, прозрачно. Различават се и по броя на редовете прътове, които имат. За да изберете подходящ модел, е важно да прецените мястото, на което ще ги поставите, както и площта, която искате да защитите от нашествениците.

Освен срещу птици, тези оръжия са отлично средство за прогонване на котки и други животни, които често посещават балкони, тераси, первази, покриви.

Защо да изберете шипове срещу птици?

Причините, да се спрете именно на това средство в борбата с пернатите вредители, са много. На първо място, това е хуманен начин да се справите с натрапниците, без да ги наранявате или убивате. Единственото, което предизвикват тези продукти, е неудобство за птиците, което не им позволява да кацнат за почивка или да търсят прехрана в близост до вашия дом. Именно по този начин, те се отказват и намират друга локация, където да гнездят, да търсят препитание или да почиват.

Втората причина за ефективността на шиповете е използването на материали, доказани със своето качество и устойчивост във времето, което прави това средство ефикасно в бъдещето. Използвайки именно този продукт, вие не се нуждаете от консумативи или поддръжка.

Ако искате да се отървете от натрапниците, особено в градска среда, е добре да се насочите към този метод. Птиците, като гълъби и врабчета, са свикнали с шумовете и те не ги смущават. В случай че използвате ултразвуков уред, е малко вероятно те да не се повлияят от излъчваните сигнали, които най-често са звуци, имитиращи хищни представители, като орел или сокол. Причината за това обстоятелство се дължи на факта, че те не познават дивата природа и такива звуци може и да не им повлияят. При шиповете няма такава вероятност. Тук успеваемостта е гарантирана.

Къде да монтирате шиповете против птици?

шипове срещу птициМожете да монтирате шиповете против птици както върху вертикални, така и върху хоризонтални повърхности. За максимален успех, е важно да прецените къде кацат най-често вредителите. Те избират места, като улуци, первази, балкони, тераси, стрехи, покриви, както и различни плоскости. Повечето продукти на пазара предоставят възможност за разрязване, като по този начин може да се постигне оптималната дължина и ширина, необходима за покриването на периметъра, който искате да охранявате от неканените гости. Независимо дали ще изберете стоманени, или поликарбонатни изработки, те могат да бъдат монтирани лесно и бързо на нужните за вас места.

Как да извършите монтаж на шиповете против птици?

Има различни начини, по които можете да монтирате тези средства за борба. Те могат да се закрепят за повърхностите чрез лепило, дюбели или силикон. Най-често, за да не се наруши целостта на основата, се използва метода на залепване. За целта трябва да се използва монтажно лепило. То трябва да е водоустойчиво, защото се прилага навън, където могат да възникнат различни атмосферни условия. Можете да изберете да го закупите в комплект или отделно, като е добре да се уверите в неговото качество и устойчивост.

В основата на шиповете има налични дупки, в които се прилага лепилото. След като сте изрязали, подготвили и преценили къде ще поставите отделните компоненти, следва да ги залепите и да ги прикрепите върху избраната повърхност. За да бъдете сигурни във фиксацията, трябва да притиснете силно. По този начин, лентата, служеща за основа, се захваща здраво и не се размества.

Как да разположите средствата за защита?

Лентите могат да се адаптират според пространството, върху което искате да ги поставите. Плътното разположение на прътовете, което се разпростира по дължина, пречи на по-малките пернати да се позиционират върху охраняемата площ. Ако често забелязвате врабчета или други по-малки нашественици, трябва да предвидите по-голяма гъстота, като по този начин те няма да успеят да открият пролука.Така, освен дребните вредители, вие ще елиминирате и по-едрите представители.

В комплект се предлагат различни бройки с определена дължина. Ще откриете модели, чиито компоненти са в диапазон от 30 до 500 см. За да бъдете сигурни, че ще успеете да обхванете целия периметър, без да оставяте празно място, е важно да прецените каква площ ще трябва да защитите. Можете да се посъветвате с професионалисти в областта, които да ви дадат правилни насоки.

За повече информация последвайте линка – Newfresh.org

 

 

Leave a Comment