Идват валежи до 50 литра през уикенда

пролет, пшеница, майДо края на месеца, а според прогнозите и до 10 юни, времето у нас ще е нестабилно – предиобедите ще са слънчеви, а следобедите дъждовни. Температурите постепенно ще се вдигат и най-после ще видим термометрите да отчетат над 25 градуса. Това каза тази сутрин климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ.

Почти над цялата страна ще вали през уикенда. Причина за валежите ще е антициклонът Вера, който носи и по-ниски температури. На празника на писмеността 24 май до обед ще е слънчево, следобед на места ще има леки превалявания.

Сумата на валежите от четвъртък до неделя в района на Пловдив може да достигне до 50 литра на кв. метър. Само в събота и в неделя се очакват във всеки един от дните да паднат между 10 и 20 литра на кв. метър. В петък се прогнозират до 10 литра. Температурата ще е от 15 до 25 градуса.

В Кърджали ще е по-хладно и с максимална температура до 20 градуса. В южния град най-обилните валежи ще са в събота – между 10 и 20 мм.

В Созопол температурите до края на седмицата ще са между 16 и 22 градуса, а температурата на водата ще е едва 16 градуса. Там ще паднат не толкова съществени валежи предимно в неделя. Подобно ще е времето и във Варна.

В Русе и Плевен валежи между 10 и 20 литра на кв. м. се очакват в събота.

Leave a Comment