За Стратегическия план, градушките и защитата на земеделието ще отговаря днес Кирил Вътев в парламента

Народно събрание, НСНа пет въпроса ще отговаря днес по време на парламентарния контрол земеделският министър Кирил Вътев. Към 11:00 часа депутатитегласуваха на второ четене Законопроекта за промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, така че парламентарният контрол започна навреме, както е по дневен ред, с въпроси към Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е пети по ред.

Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров задава общия въпрос „относно политиката на правителството за развитие и защита на селскостопанското производство в България, осигуряващо храни от първа необходимост за населението като хляб, мляко и млечни продукти, телешко и свинско месо, плодове и зеленчуци.

Предишният редовен земеделски министър Иван Иванов за втори път (в сряда беше първият) иска отговор на въпроса дали министърът ще се съобрази с препоръките на депутатите от земеделската комисия на 48-ия парламент за корекции в Стратегическия план. В сряда Кирил Вътев не отговори категорично, но като че ли нямаше желание да се занимава със забележки.

Иван Иванов пита и за закупуването на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за 25 млн. лева.

Другите два въпроса са свързани с нерегламентираното изпускане на вода от яз. „Жребчево“ и с готовността и възможността на Агенцията за борба с градушките да защити земеделската продукция тази година.

Leave a Comment