ДФЗ утвърди 3 електронни образци за Кампания 2023

Това за формулярите на Плана за управление на хранителните вещества, Плана за паша и Таблицата за използвани парцели по обвързаното плащане на плодове. Зареждат се автоматично в индивидуалния профил след края на кампанията

Изпълнителният директор на ДФ “Земеделие” (ДФЗ) утвърди образците на три документа, които земеделските стопани са задължени да попълнят и да заявяват пред институцията по интервенциите на директните плащания за Кампания 2023 (чл.7, ал.2 от Наредба №4 от 30 март 2023г.). Електронните документи са публикувани за улеснение на фермерите на официалната страница на ДФЗ. Целта е бенефициерите предварително да се запознаят с изискванията в тях.  Оповестените образци се отнасят за:

  • Плана за паша по еко схемата за екстензивно поддържане на постоянно затревените площи (чл. 43, ал. 1 от Наредба № 3 от 2023 г.);

Електронните образци ще бъдат заредени в индивидуалните профили на кандидатите, които се намират в Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ, след приключване приема на заявленията за Кампания 2023. Припомняме, че крайният срок за кандидатстване беше удължен със Заповед на министъра на земеделието и храните до 21.07.2023 г.

Всеки бенефициер по интервенциите следва да попълни формулярите и да ги изпрати обратно към ДФЗ – отново чрез СЕУ, в триседмичен срок след приключване на Кампанията. За улеснение на стопаните в момента се разработват и указания как коректно да попълнят изискуемите документи. Информацията за тях ще бъде своевременно оповестена и публикувана на сайта на институцията.

Leave a Comment