Нов продукт от Лебозол за мощна подкрепа на житни семена и младите растения

Авитар® съдържа не само органични аминокиселини като Тотал Кер, но и други биостимулиращи съставки

Подхранването на семената на зимните житни култури подобрява ранното развитие на посевите, като често напредъка в растежа се наблюдава до края на вегетация.  Добавянето на хранителни микроелементи при третирането на семената увеличава пропускливостта на семенните мембрани, както и подпомага храненето от почвата чрез създаване на зони с повишена концентрация на хранителни вещества в близост до младите корени.

Защо подхранването на семената с Авитар® или Lebosol®-Тотал Кер е задължително?

  • Дефицит на хранителни вещества в семето – в зависимост от условията по време на формиране и наливане на зърното е възможно то да не успее да си набави всички елементи и вещества необходими за покълването му и бързото развитие на младото растение.
  •  Стимулация на началното развитие – Когато снабдяваме семето с органични вещества, като животинските аминокиселини, можем да ускорим процеса на покълване, поникване и вкореняване. За да стартира своето развитие семето има нужда да поеме определено количество вода. При набъбването на семената ензимът α-амилаза се активира и превръща протеините в пшеничните семена в амино киселини, а те са необходими за синтез на гиберелинова киселина. Тази киселина е изключително важна, защото предизвиква удължаването на клетките и образуване на колеоптил и корени или с други думи стартира покълването.

Ако сме третирали семената с Авитар® или Lebosol®-Тотал Кер, докато поемат вода по време на набъбването те получават предварително аминокиселини на готово.  Опитно е доказано, че третираните семена с животински аминокиселини съдържат 50% повече гиберилинова киселина. Това води до по-бурното развитие на семето, като разликата в развитието му може да се наблюдава чрез рентген още 12 часа след начало на процеса.

  • Повишена устойчивост на стрес в най-ранните фази

Всички познаваме Lebosol®-Тотал Кер, като доказал се продукт за подхранване на семена и това се дължи на уникалния му състав включващ макро- и микроелементи, а също така и органична субстанция съдържаща аминокиселини.

Лебозол обаче има ново по-добро предложение Авитар® – нов изцяло органичен продукт, който постига резултати от друго ниво. Ключът към постигането на успеха се оказва синергичното действие между аминокиселините, хуминовите киселини и екстракта от кафяви морски водорасли. Тези три съставки имат силно изразено биостимулиращо действие върху семената и младите растения.

Авитар® 3л/тон

Leave a Comment