БАБХ затвори нерегистриран цех за месо в гр. Раковски

В частен имот са установени 648 кг телешко месо, сланина, кюфтета, буркани със свинско и други без етикети и документи за произход

Инспекторите са попаднали и на магазин без регистрация

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пловдив спря дейността на незаконни производствен обект за колбаси и магазин в град Раковски при съвместна акция с полицията и НАП.

При внезапна проверка е установено, че в частен имот са обособени помещения с хладилни камери за производство на месни продукти от червени меса, съобщиха от БАБХ. В хладилните камери и пред тях са намерени замразено телешко месо, замразена сланина, охладени кебапчета, охладено мляно месо, охладени кюфтета, наденица в обвивка, колбас в обвивка, буркани с варено свинско месо, в общо количество 648 кг и подправки в общо количество  26,5 кг. Храните са без етикети, без идентификационна маркировка и без документи за произход. Обектът не е регистриран, съгласно Закона за храните.

За установените нарушения на собственика са връчени разпореждане за спиране на цялата дейност,  разпореждане за забрана, разпореждане за насочване за унищожаване на храните, налични в обекта, както и покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

В хода на друга проверка в обект тип магазин е установено, че работи без регистрация по Закона на храните. В обекта не са установени храни с изтекъл срок на годност. На оператора е съставен акт за установяване на административно нарушение и разпореждане за спиране на цялата дейност. 

Leave a Comment