Кампанията „Достъпно за вас“ за чувствително намаление на основни храни стартира на 1 ноември

От 1 ноември стартира програмата на Министерството на икономиката и индустрията „Достъпно за вас“. Програмата обхваща 7 хранителни групи и общо 50 храни от малката потребителска кошница, обясни министърът на икономиката Богдан Богданов пред бТВ. Идеята на инициативата е търговските вериги, а също и супермаркети в страната, да намаляват чувствително всяка седмица цените на два-три продукта от всяка група. Изборът кои да са продуктите е на търговците.

Храните, които ще бъдат намалени в рамките на програмата „Достъпно за вас“ ще бъдат разпознаваеми с помощта на нещо като лого, което изобразява кошница.

От своя страна икономическото министерство ще създаде подстраница в уебсайта си. На нея потребителите ще бъдат информирани на каква стойност могат да се открият 50-те основни продукта в различните магазини. Информацията няма да е директна, ще има линкове към страниците на търговците, където те обявяват промоциите си.

Кампанията „Достъпно за вас“ ще продължи до края на месец май 2024 г.

Богдан Богданов обясни, че намалението на цените няма да е за сметка на изкупните цени на плодове и зеленчуци, мляко, месо, хляб и зърнени изделия и яйца.

Leave a Comment