Шест досегашни общински кметове в област Пловдив са избрани на първи тур

Битката за другите 12 общини и за районни кметове в Пловдив ще продължи на 5 ноември

Шест общински кметове в област Пловдив са избрани на първи тур вчера и за тях местните избори приключиха.

С най-голямо мнозинство от 81,61% при близо 93 на сто обработени бюлетини към 6 часа тази сутрин кмет на община Садово ще продължи да бъде Димитър Здравков от БСП.

Следващия най-голям вот е събрал досегашният кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов. Той печели 66,95% от гласовете при 90% обработени книжа. Издигнат е от БСП, Левицата и „Български възход“.

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров ще продължи да бъде такъв с гласувалите за него 61,74% от избирателите. Данните са от тази сутрин при 100% обработени бюлетини. Гуджеров е кандидат на ГЕРБ.

Атанас Калчев също ще продължи да управлява община Кричим. Той е събрал вот от 59,16% при 100% обработени бюлетини. Издигнат е от Движение Нашият град.

Отново при 100% отчетени книжа кмет на община Лъки от ДПС продължава да е Валентин Симеонов с 51,16 на сто от всички гласове.

Мария Белчева от ГЕРБ ще продължи да бъде кмет на община Куклен с 51,08% събран вот при 100% обработени протоколи.

На втори тур предстои да бъдат избрани още 12 общински кметове в област Пловдив.

В община Пловдив при 45,77% обработени книжа към 6 часа тази сутрин балотажът ще е между Костадин Димитров, ГЕРБ с 33,60% и Ивайло Старибратов ПП-ДБ с 15,84%.

Нито един от 6-имата кандидати за районни кметове в Пловдив не е избран с над 50%, така че и за тях ще има втори тур на 5-ти ноември.

Leave a Comment