Днес в 15 часа в Интер Експо Център започват 6 хранителни изложения

За първи път ще се проведе и пчеларската изложба Bee rise

Ще бъде представена интерактивна карта на биологичните производители в България

Днес, 8 ноември, в Интер Експо Център стартират международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show. За първи път ще се проведе и форматът за сектор „Пчеларство“ – BEE RISE. в него ще вземат участие 25 фирми.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще даде официалния старт в 15.00 часа в Централното Фоайе на Интер Експо Център. В събитието ще участвата и заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, Джузепина Дзара, посланик на Италия, управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов и други официални лица.

От 8 до 11 ноември над 460 изложители от България, САЩ, Италия, Турция, Гърция, Македония, Полша, Румъния, Тунис, Тайланд ще представят хиляди утвърдени български и международни брандове. Ще има мабащни колективни участия от България, САЩ, Турция и Гърция. Международните хранителни изложения и Wine&Spirits Show ще заемат всички площи на Интер Експо Център. В рамките им:

За поредна година ще се реализира платформата за събития „Сетива без граници“ , в рамките на която ще се проведе „БулевАРТ на вкусовете“. Той ще съчетае кулинарни приключения, градска среда, екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе.

Продължава развитието на концепциите „Био зона“ и Green line Zone. Днес за пръв път у нас в зала 4, щанд № 4В15 ще бъде представена Интерактивната карта на биопроизводителите в България, разработена в рамките на проекта CAP Green Zone: Be Organic!  Картата показва местоположението на биологичните ферми и предоставя бърз и лесен достъп до добрите практики в производството, онлайн и физически магазини, където да откриете тяхната продукция. Биопроизводителите пък имат възможност да добавят своите стопанства на картата, предоставяйки максимално подробни данни за своето производство.

В рамките на изложението ще продължи кампанията по популяризирането на приложението FarmCheck, което помага на потребителите да проверят произхода на над 75 хиляди хранителни продукта както от животински, така и от растителен произход.

МЕСОМАНИЯ ще отпразнува 30-годишнината си, събирайки под мотото „Традиция със собствено лице“ сегмента на месото и месните продукти, машините за преработката и съхранение.

Националната кулинарна купа ще излъчи победителите в 11 категории, сред които „Готвач на България 2023“, „Кулинарен отбор на България 2023“, „Шампионат за вита баница“, „Сладкар на България 2023“ и др.

На 8 и 9 ноември Международният пица шампионат ще излъчи Най-добрият пицар на България

На 10 ноември ще се проведе благотворителното събитие „Деца помагат на деца“, като част от IV Международен пица шампионат

Събитието „Рисуване с вино“ ще се проведе на 11 ноември за първи път, в рамките на Wine & Spirits Show.

Leave a Comment