МЗХ пише Закон за търговията с храни

Министерството на земеделието и храните работи усилено по закон за търговията с храни. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който откри днес в София национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: „Хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2023 година“, организирана по повод Деня на хранително-вкусовата промишленост. Със законодателство за търговията с храни трябва да бъдат прекратени нелоялните търговски практики, коментира министърът.

За да имаме силна хранително-вкусова промишленост трябва да е налице много качествена и добра суровинна база, посочи министър Вътев. Той каза още, че земеделието и храните са неразривно свързана верига. „Бизнесът с храни е на първо място морал“, подчерта министърът на земеделието и храните.

Председателят на Съюзът по хранителна промишленост д-р Светла Чамова заяви, че организацията отбелязва 58 години от създаването си и има принос за обучението на хиляди специалисти в бранша.

В рамките на конференцията министър Вътев награди отличените участници в националния конкурс „Хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2023 година“. Награди получиха български компании с иновативни продукти.

Leave a Comment