EVN: Частично или цялостно е нарушено електрозахранването в села в Родопите и Стара планина

Към 15:30 ч. днес, 26 ноември, частично или цялостно с нарушено електрозахранване заради натрупания сняг са села основно в планинските и труднодостъпни части в Родопите и част от Стара планина. Те са на територията на областите Пловдив, Смолян, Сливен и Бургас, съобщиха от енергийното дружество EVN. Причина за авариите са снеговалежът и силният вятър, множество паднали дървета и клони, в резултат на което са скъсани въздушни електропроводи средно и ниско напрежение.

В област Пловдив се работи по възстановяване на електрозахранването за засегнатите села в по високите части на Родопите и в района на Първомай.

В област Смолян с прекъснат ток са селища предимно в районите на Баните и Хвойна, а в област Сливен възстановителните дейности са концентрирани в района на Котел.

В област Бургас усложнена остава обстановката за села от общини Руен и Карнобат.

Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи, като на места се извършва и обход, включително с високопроходима техника и механизация. Всички групи са подготвени с необходимата техника и материали. 

Leave a Comment