Питат Кирил Вътев за новите геномни техники в днешния парламентарен контрол (допълнена)

Земеделският министър Кирил Вътев днес ще отговаря на въпроси на депутати в рамките на парламентарния контрол. Въпроси има към 11 министри, в това число и към премиера и вицепремиера. По програма Кирил Вътев е девети.

Един от най-щектливите въпроси към Вътев е зададен от депутата Румен Христов и той е за позицията на България по предложението за Регламент относно растения, получени чрез някои нови геномни техники, и храните и фуражите, произведени от тях.

Ето и другите въпроси:

  1. Въпрос от ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ, относно схема за кражба на дървесина на територията на Държавно ловно стопанство „Тракия“.
  2. Въпрос от ИВАЙЛО ГЕОРГИЕВ ЧОРБОВ, относно контрола върху популацията от бездомни кучета.
  3. Въпрос от ПЕТЪР НИКОЛАЕВ ПЕТРОВ, относно взети мерки за преодоляване на последствията в горски територии след няколко природни наводнения от месец юни в общините Берковица и Монтана.
  4. Въпрос от ПЕТЪР НИКОЛАЕВ ПЕТРОВ, относно изправно ли е настоящото техническо състояние на основния изпускател в основата на стената на язовир „Огоста“ край Монтана, стопанисван от „Напоителни системи“ ЕАД

Парламентарният контрол приключи в 14:30 часа днес с изслушването на регионалния министър Андрей Цеков, който беше четвърти в списъка.

Leave a Comment