Куклен обяви старт конкурса „Най-добро домашно вино“

На 26 януари участниците трябва да представят проби в сградата на общината

Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат в ежегодния конкурс за „Най-добро домашно вино” на община Куклен.

Всяка година интересът за празничната надпревара нараства. Местните винопроизводители влагат все повече старания и любов, за да бъде тяхното вино най-доброто.

Претендентите за титлата „майстор на виното” ще се съревновават в три категории – червено вино, бяло и розе. Всички желаещи да се включат в традиционно оспорваната надпревара трябва да предоставят проби от виното си от 8:00 до 17:00 часа на 26.01.2024 г./петък/ в сградата на общинската администрация – Куклен, която се намираща на улица „Александър Стамболийски” №43, етаж 2, стая 205.

В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина, и розе от реколта 2023 г. Вината трябва да бъдат бистри и предоставени в стъклени винени бутилки.

Производителите могат да участват само със собствено производство и задължително трябва да посочат вида вино, сорта или сортовете, от които е произведено виното, името на производителя и телефон за контакт.

Най-доброто домашно вино се определя от професионална дегустационна комисия с председател Ламбрин Топузлиев, който управлява винарската изба на Аграрния университет.

Победителите ще бъдат обявени на празника Трифон Зарезан, който се чества на 1 февруари. По традиция на същия ден от 10:30 часа ще бъде отслужен тържествен водосвет и ще се зарежат лозята в масива край пътя от КЦМ за Куклен.

Leave a Comment