Земеделец от протеста: Най-големият проблем са жестовете на хората, които виждам от трактора

Обществото слуша само за милиардите, които получават фермерите. Никой (от политиците) не казва какво даваме на народа и държавата

„Най-големият проблем за мен и откъдето всичко идва, е грешната пиар политика на земеделците. Всичко щеше да бъде наред, ако когато ние протестираме заради някой сериозен проблем, хората са до нас. А сега какво е… Ще ви качим в един трактор и ще видите реакциите и жестовете с пръсти на хората и ще четете по устните им какво ни казват.

Те не знаят ние какво правим и какво даваме. Те слушат само едни милиарди, субсидии и че едва ли не ние при най-малкото проблемче започваме да ревем за пари. Никой не казва какво даваме на обществото, не само като храна, а като брутен вътрешен продукт.“

Протестиращите от Пловдив. Райчо Филев е вторият от ляво надясно

Това каза днес с горчивина Райчо Филев, производител на ориз, пшеница и слънчоглед. Той е част от протестиращите земеделци от област Пловдив.

Други земеделци го подкрепиха: „Вчера по новините на бТВ отделиха за протестите в цялата страна само 1 минута. А за едно криминално престъпление репортажът продължи 10 минути“, каза един от протестиращите.

Leave a Comment