Инициативният комитет на последните протестиращи земеделски организации се срещна с премиера

Днес Инициативният комитет на организации от секторите Животновъдство и Плодове и зеленчуци се срещната с премиера акад. Николай Денков. Те настояваха за тази среща при последните си протести, които приключиха в началото на миналата седмица, около Трифон Зарезан.

На срещата земеделският министър Кирил Вътев не присъства заради откриването на изложението АГРА в Пловдив. Вместо него участие взеха изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Георги таков, както и директори на дирекции в МЗХ. От страна на протестиращите участваха Венцислав Върбанов, Димитър Зоров, Мария Степанчева, Мариана Милтенова, Живка Гроздева и други.

От пресслужбата на правителството съобщиха следното по повод срещата:

„Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции.“ Това е заявил министър-председателят акад. Николай Денков по време на работна среща със земеделски производители и животновъди.

В хода на разговора им в Министерския съвет са били обсъдени проблеми в сектора и възможностите за техните решения.  

Акцентът е бил върху Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони.

Дискутирани са били също начини за допълнително намаляване на административните тежести.

Премиерът акад. Денков е изразил готовността на правителството да продължи диалога с бранша в работен режим до намирането на най-добрите решения за българските производители, в синхрон с националните приоритети и европейските регламенти.

Leave a Comment