Министър Вътев е гост на среща за бъдещето на индустрията за преработка на плодове и зеленчуци

Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) и Асоциация „Традиционни български консерви“ (АТБК) организират среща-разговор за бъдещето на индустрията за преработка на плодове и зеленчуци в България. Събитието ще събере на едно място преработвателите на плодове и зеленчуци, производителите на суровини, институциите, определящи политиките за развитие на сектора, работодателски и браншови организации, доставчици на продукти и услуги в сферата.

Специален гост на форума ще бъде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

Срещата ще се проведе на 04.04.2024 г. (четвъртък) в Комплекс „Старосел“, с. Старосел, обл. Пловдив от 10.00 часа в конферентна зала „Терес“.

В началото на срещата Кирил вътев ще запознае присъстващите със законопроекта за веригата да доставки на земеделски продукти и храни, както и с други проекти.

„Опитваме се – с информация и диалог – да преодолеем предизвикателствата пред сектора и да подкрепим производителите и преработвателите на земеделска продукция, на фона на изключитнелно динамичните и непредвидими процеси, свързани с неблагоприятните климатични промени, току-що отминалата COVID-криза, политическа нестабилност, международни
военни конфликти и нарушена продоволствена сигурност“, каза Антоанета Божинова, изпълнителен директор на СППЗ и един от организаторите на събитието.

Leave a Comment