Сбогом на Кирил Вътев, Йоцев и Тошев! Привет на Тахов!

Щастието е кратко, мъката е дълга, а скуката е вегетация. Днес скуката бе изгонена, за да отстъпи място на тъгата и на щастието.

Георги Тахов

Това можем да кажем по повод желанието на премиера Главчев да освободи Кирил Вътев, който се върна с радост в аграрното министерство след клетвата на служебния кабинет. Изглежда още в първите дни на второто си назначение като министър, Кирил Вътев е разбрал, че няма да остане още дълго, тъй като преустанови публичните си изяви и остави това на заместниците си.

Малко след прессъобщението на правителството за освобождаването на Вътев, 25-те организации, които си останаха до последно негови противници, изпратиха отново писмо-декларация до Главчев и Румен Радев, в което с категоричност повтарят критиките си към министъра. Така на практика те дадоха някакъв коз в ръцете на служебния премиер да защити, ако му се наложи, решението си.

Георги Тахов – досегашният директор на ДФЗ и предишен директор на НАП – Пловдив, ще бъде служебният министър, разбира се, ако президентът издаде указ за назначението.

Днес по-късно Димитър Главчев подписа и заповед за назначаването като заместник-министър на земеделието на Иван Капитанов – зам.-директор във фонд „Земеделие“ по времето на управлението на фонда от Васил Грудев, и за освобождаването на двамата заместници Александър Йоцев и Георги Тошев.

Със сигурност днешният ден не е скучен за Министерството на земеделието, което ГЕРБ-СДС го изтегли на абордаж. Още в средата на деня стана ясно, че МЗХ има ново пресаташе – Ася Попова, която бе медиен съветник на Десислава Танева, в годините, когато тя бе начело на ведомството.

Очаква се Васил Грудев да се върне на поста директор на ДФЗ.

За министър Вътев остава огорчението, че бе повярвал на Димитър Главчев вместо достойно да се откаже от поста, както направиха повечето от министрите в кабинета Денков. Сега си тръгва не сам, а освободен. Има голяма разлика между двата начина да напуснеш поста. Нали?

На семинара на НАЗ

Leave a Comment