Наши дипломати в Париж може да организират специална изложба на българска козметика и парфюми

Посланик Радка Балабанова-Рулева (вдясно) посети изложението по покана на асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“

Радка Балабанова – Рулева, извънреден и пълномощен посланик на България във Франция и Мария Стефанова от Службата за земеделие и храни, пълномощен министър към посолството ни, посетиха колективния щанд на България на IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в Париж. По покана на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК) – организатор на българското участие на изложението, дипломатите се запознаха с премиум продукти родно производство в сферата на козметиката, етеричните масла и суровини за продукти за лична хигиена.

IN-COSMETICS GLOBAL 2024 е водещото глобално събитие в сектора, което ще продължи до 18 април 2024 г. и събира в Paris Expo Porte de Versailles водещите световни производители и над 12 500 специализирани посетители от цял свят.

Срещата ни с българските дипломати беше много полезна за обмяна на опит и обсъждане на възможностите за бъдеща подкрепа на сектора, с организиране на специална изложба в българското посолство и бизнес среща, съвместно с Асоциацията на френските парфюмеристи„, съобщи Гергана Андреева – изпълнителен директор на Българската асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“. По думите й това е чудесна следваща стъпка в помощ на родните компании за разширяване на търговските им контакти, под егидата на Посолството ни и на БНАЕМПК.

Leave a Comment