Законопроектът за промени в Закона за подпомагане на земеделците ще мине днес на първо четене в зала

Депутатите удължиха работно си време до изчерпване на точка пет от дневния ред на парламента – обсъждането на първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП). 

Народно събрание

Прочети още по темата:

Промените в Закона за подпомагане на земеделските производители минаха на първо четене в комисия

Законопроектът мина на първо четене вчера в Комисията по земеделието. Тъй като бе внесен на 16 април и депутатите нямаха време за внимателен прочит на предложените промени, обсъждане по текстовете нямаше. Вносители на законопроекта бяха група депутати, но председателят на комисията Десислава Танева информира присъстващите, че документът е подготвен от Министерството на земеделието и храните, което не е имало време да го представи официално за обществено обсъждане. В мотивите към законопроекта бе посочено, че промените в закона са необходими, за да може да стартира Кампания 2024 г., по време на която земеделците заявяват директни помощи. В същото време все още няма одобрение на поисканите от България изменения в Стратегическия план за земеделие и селски райони от Брюксел, а именно в интервенциите за директни плащания са част от поисканите корекции.

Предложението за удължаване на работното време на депутатите беше направено от Александър Ненков (ГЕРБ-СДС) и беше подкрепено от 117 народни представители, 40 гласуваха „против“, а двама се въздържаха.

Leave a Comment