Казахстан на фокус в Пловдив до края на април

На входа на Цар Симеоновата градина, до площад “Централен” и Военния клуб, от днес до края на април,  пловдивчани и гости на града могат да разгледат интересна фотоизложба, посветена на уникалните природни забележителности на Република Казахстан.

Гости на официалното откриване на фотоизложбата със заглавие „Непознатият Казахстан“ бяха Н.Пр. г-н Виктор Темирбаев, посланик на Казахстан в България, Пламен Панчев – Почетен консул на Казахстан в Пловдив, Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Николай Стаматов – заместник-кмет на община „Марица“ и Георги Янев – главен секретар на Областна администрация – Пловдив.  

„Благодаря на община Пловдив за възможността, която редовно ни предоставя за провеждането на фотоизложби в Пловдив. Благодаря на Тракия икономическа зона и на г-н Панчев за подкрепата. Изложбата е продължение на поредица, която представя достиженията, културата, природата и живота в Казахстан. Самият аз не съм успял да посетя всички места, които ще видите в „Непознатият Казахстан“. Тази изложба е посветена на уникалните забележителности, природното богатство на Казахстан и ще се убедите, че някои от пейзажите имат космически изглед“, каза на откриването днес посланик Темирбаев, който пожела приятно разглеждане на жителите на Пловдив.

Leave a Comment