Четири организации на зърнопроизводители ще проведат заедно „Ден на полето“ в община Карнобат

Фестивалът ще се проведе от 28 до 30 май

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обяви, че тази година „Ден на полето“ ще се проведе в нов формат. Фестивалът ще стигне и до област Бургас, събирайки земеделските стопани в един огромен форум за обмен на знания и опит.

„Добруджански съюз на зърнопроизводителите“, „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ и “Съюз на зърнопроизводителите от Бургаска област” канят на демо платформата „Ден на Полето – пшеница и ечемик 2024“, която ще се проведе в село Българово, Карнобат, от 28 до 30 май.

Фестивалът ще предложи възможност за обсъждане на важни теми в сектора на земеделието и представяне на нови технологии и продукти, като вторият ден на събитието ще бъде изцяло посветен на темата „AgroHub.BG в полза на зърнопроизводителите“, с участието на експертите и партньорите ни от Европейския цифров иновационен хъб AgroHub.BG.

Програмата за тазгодишното събитие включва:

28 май – Официално откриване на събитието

*Участие на Министерството на земеделието и храните;

29 май – „AgroHub.BG в полза на зърнопроизводителите“

*10:30 – Деца на полето

*11:00 – „Pix2Logica – уеб платформа за мониторинг и прилагане на прецизно земеделие“ – Васил Василев, Продуктов мениджър в ТехноЛогика ЕАД;

*11:30 – „Мониторинг на зърнените култури с ONDO Sense спрямо климатичните показатели и почвените данни“ – Ивайло Енев, изпълнителен директор на „ОНДО Солюшънс“;

30 май – Откриване на демо точка на ЕЦИХ AgroHub.BG в лозовите масиви на „Винекс Славянци“, с. Костен, област Бургас

Leave a Comment