Пловдив може да остане без агнешко на Гергьовден

Точно преди Великден Пловдив остана без българско агнешко в "Слънчеви лъчи"агнешко месо. В предишния ден – събота, 11 април, на щандовете за месо артикулът липсваше, а някои магазини останаха без него още на Разпети петък. Единствено хипермаркетите предлагаха вносно замразено агнешко, пакетирано още през есента на 2014 г. За това каква ще е ситуацията за Гергьовден попитахме в пловдивските супермаркети „Слънчеви лъчи“.

„В последните 2-3 години доставките на агнешко са несигурни“, обясниха управителите. „От една страна количествата, които се предлагат са все по-малки. А от друга и ние, търговците, не смеем да рискуваме с агнешкото, защото то се купува най-вече за Великден и Гергьовден. И ако остане непродадено месо, реализирането му е трудно. Първо, защото то е скъпо, спрямо останалите месни артикули. И второ, защото не е масово харесвано.“ В момента в магазините може да се намери от него, но не се знае дали на 5 и 6 май ще го има.

За празника на свети Георги агнешкото ще се продава на същите цени, на които е било и пред Великден. В „Слънчеви лъчи“ например, агнешкият бут се предлага за 14.20 лв., а агнешката плешка за 13.88 за килограм.

 

Leave a Comment