Катар отново иска български агнета, а също пилета и мед

През септември бизнес делегация на емирството пристига за финални преговори

Десислава Танева в Катар

Катар има инвестиционни намерения, ориентирани към овцевъдството, птицевъдството и пчеларството. България и емирството започват активно сътрудничество в областта на земеделието, съобщават от пресцентъра на МЗХ във връзка с посещението на земеделския министър Десислава Танева в Близкия изток. Днес тя се е срещнала с министъра на околната среда на Катар Ахмед Амер ал Хумейди.

Министър Танева е похвалила българската продукция като биологично чиста и без присъствие на ГМО продукти.

За разширяване на двустранното сътрудничество между двете държави, Десислава Танева е поканила на посещение у нас през септември министър  Ахмед Амер ал Хумейди. Той ще пристигне заедно с представители на бизнеса. По време на тази визита ще бъдат уточнени финалните параметри на договорните отношения между двете страни в областта на земеделието.

Основният препъни камък в преговорите с Катар за износ на български агнета досега бе намерението на нашите власти да създадат държавна търговска фирма, която да посредничи между катарските търговци и овцевъдите. Тези дни председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров заяви пред АгроПловдив, че браншът ще държи на условието сам да продава стоката си.

Прочети още: Уникалното в българското животновъдство са овцете, а не кравите

 

 

Leave a Comment