Работна среща в МЗХ за гъските и мярка 10 предлага „Биопродукти“

malkite-zemedelskiПредседателят на Българска асоциация Биопродукти (БАБ) предлага на земеделския министър Десислава Танева да се свика работна среща в МЗХ през идната седмица. Това се вижда от обръщението на асоциацията към министъра, разпространено и към медиите.
Повод за исканата среща е „горещата“ в последните дни тема, свързана със субсидиите, които ще се изплащат по мярка 10 „Агроекология и климат“ на Програмата за развитие на селските райони. Според Асоциацията на агроекологичните земеделски производители (ААЗП) значителна част от ресурса на мярката ще бъде изчерпана от направлението „Поддържане на местообитанията на зимуващите видове гъски и ливадния блатар в обработваеми земи с орнитологично значение“.
От асоциация Биопродукти уточняват, че са получили уверение от заместник-министър Васил Грудев, че по направлението за зимуващите гъски и ливадния блатар предвидените разходи са малки. „Въпреки това, все още броженията не спират“, обръщат внимание от асоциацията и предлагат: „Министерство на земеделието и храните да инициира и организира още през следващата седмица работна среща със сдруженията на всички заинтересовани, на която да се обсъди фактическото състояние. На негова база да се прецени и ако е необходимо да се сформира работна група за изменение на текстовете на мярката, които да влязат в предстоящата нотификация на ПРСР.“
Прочети още: Четири земеделски организации искат среща с Бойко Борисов за дивите гъски

4 Comments

  1. mfj,e/rje. каза:

    ПАСИЩА,ГЪСКИ…..ХРАНИЛКИ НА ЧЕРНИ ПОЛИТИЧЕСКИ КАСИ!

  2. Христо каза:

    Няма оправия. Политиците ни проявяват безкрайна изобретателност, когато трябва да точат пари. Какво ли ще следва след гъските?

  3. Мялко каза:

    Грудев се опитва да направи гъските национален проблем. Какви глупости говори докато лъже младите земеделци. Няма никакъв срам от народа.

  4. Емил каза:

    Това е то, гъските са ни най-големият проблем! Всъщност, докато Грудев е в Министерство на земеделието, все проблеми ще имаме в земеделието, ама кой ти гледа, важното е далавера да има и някой да си тъпче джоба с евро парички.

Leave a Comment