„Белла България“: Собствениците на хранителния холдинг нямат общо с биогаз инсталацията в Труд

Снимка на "Капитал"

Снимка на „Капитал“

След днешната публикация на АгроПловдив „Кой държи завода за биогаз, който жителите на с. Труд искат да затворят“, в редакцията се обадиха и изпратиха опровержение от „Белла България“, подписано от изпълнителния директор Елза Маркова.

От хранителния холдинг категорично посочват, че собствениците на „Белла България“ нямат нищо общо нито със собствеността, нито с управлението на завода за производство на биогаз в с. Труд. В опровержението се изразява съмнение, че публикацията ни е в резултат на целенасочена кампания срещу холдинга в момент, в който срещу енергийното дружество има обществено недоволство.

От АгроПловдив можем да оборим обвинението за целенасочена кампания с факта, че още на 30 юни 2014 г. в електронния вестник сме публикували връзката на един от бившите съсобственици на завода в Труд с фирма, свързана с „Белла България“. Редакторът , който е и автор на този текст, просто си припомни публикацията и според правилата на журналистиката, сподели с нашите читатели информацията, с която разполага. Нищо повече и нищо по-малко.

 

 

Leave a Comment