Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

BASF

На 15 септември 2018 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”.

Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Пловдив чисти

Пловдив чисти

Кампанията стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни.

Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста.

Стартът в съботния ден ще бъде поставен от 10:00 ч., като временни пунктове за раздаване на материали (чували и ръкавици), необходими за почистването ще се обособят на следните места в Пловдив:

– „Данов хълм” – пред радио и телевизионен център;
– Северният бряг на река Марица (тревните площи) – до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон” ;
– Парк „Каменица”;
– Парк „Чайка”;
– Новия парк на ул. „Богомил”;
– Парк „Източна Румелия”;
– Парк „Кронщад”;
– Парк „Ружа”;
– Междублоковото пространство на ул. „Росен”, „Ружа” и „Ранни лист”;
– „Ботаническата градина” – от страната на р-н „Тракия”.
– „Младежки хълм” – до Детската железница;

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през деня и във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.

Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден, заявяват от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Пловдив и призовават за активност в инициативата „Да изчистим България заедно!“.

Leave a Comment


девет − = 5