18 български фирми ще търсят пазар на аграрни стоки на две изложения в Китай

BASF

Центърът за насърчаване на сътрудничеството между Китай и страните от Централна и източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) участва във Второто международно изложение за вносни стоки (The 2nd China International Import Expo), което се провежда от 5 до 10 ноември в Шанхай. С продукти на 18 български фирми, повечето представени на Третото международно изложение за чай и напитки в гр. Ханджоу и Първото Китай – Централна и Източна Европа в Нинбо, които се проведоха по-рано т.г., Центърът ще покаже родно производство. Мострите на българските стоки ще бъдат изложени за посетителите и на Шанхайското ЕКСПО.

Грандиозният панаир, учреден по инициатива на китайския президент Си Дзинпин, е насочен изцяло към производители и износители на стоки от целия свят. За втори път „Шанхай ЕКСПО“ се стреми да постигане баланс в международната търговия на КНР. Посетителите ще видят последните постижения на високотехнологично индустриално оборудване, потребителска електроника и уреди, автомобили, облекло, аксесоари и потребителски стоки, храни и селскостопански продукти, медицинска техника и
здравеопазване, развиващи се технологии, аутсорсинг на услуги, креативен дизайн, култура и образование, туризъм, логистично обслужване.

панаир в НанчанОт 15 до 18 ноември Центърът ще се присъедини и към друго мащабно събитие – Китайския международен селскостопански панаир (China International Agricultural Trade Fair, CATF), който ще се проведе в гр. Нанчан, провинция Дзянси. Организаторите от Центъра за насърчаване на търговията в областта на селското стопанство към Министерството на земеделието и въпросите на селските райони на Китайската народна
република предоставят на ЦНСССКЦИЕ безвъзмездно напълно обзаведено и
декорирано изложбено пространство.

Изложението, спонсорирано и организирано от земеделското министерство на Китай и от местното правителство на провинция Дзянси, ще се проведе в Международния ЕКСПО център – Нанчан. Изложбената площ от над 140 000 кв.м. и обичайните над 400 000 посетители, го правят най-влиятелния земеделски търговски панаир. През 2018 г. участие в него са взели 4000 предприятия от 40 държави и 16 000 вида продукти. Сделки за материали, техника и продукти в сферата на селското стопанство, за близо 33,7 млрд.
китайски юана (около $5 млрд.), са били сключени по време на миналогодишното издание. Над 50 000 мениджъри и търговци на едро на селскостопански стоки от Русия, Чили, Казахстан, Индия, САЩ, Индия, Турция,Австралия, Индонезия и Китай са били сред посетителите.

Изложбените зони т.г. включват експозиционна зала за зърнени храни и масла от растителен произход, животновъдство и домашни птици, АКВА изложбена зала, плодове и зеленчуци, изложбена зала за градско земеделие, за дигитално селско стопанство, изложба на селскостопански продукти, международна изложбена зона, услуги, култура – живопис, скулптура, традиционните за Китай рязане на хартия и игра на сенки,
производство на оризова хартия, керамика, телевизионно творчество, поезия, мащабна изложбена зона за предприятия, в която ще бъдат показани 100-те най-големи селскостопански предприятия в Китай.

Leave a Comment