Ало-измамници искат по 120 лева от фермери, представяйки се за служители на ДФЗ

BASF

фонд "Земеделие"Нова ало-измама привлича наивници сред земеделските среди, съобщиха от ДФ „Земеделие“. От фонда предупреждават за мошеници, които звънят на мобилните телефони на стопаните, като се представят за служители на ДФЗ.

Въпросните телефонисти информират отсрещните, че срещу 120 лв. ще могат да им възобновят регистрацията като земеделски производители, която им е била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума.

Впрочем, фактът, че ало-измамниците звънят на определени земеделци с прекратена регистрация, означава, че има теч на информация от институциите.

От фонда припомнят, че регистрацията за земеделски производители е безплатна. В тази връзка ръководството на фонда призовава всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

Сигнали за корупция, незаконни или неправомерни действия или бездействия на длъжностни лица от администрацията на ДФ „Земеделие” могат да се подават в писмен или електронен вид и постъпват в Централно управление на Фонда, чрез:

– регистриране в деловодната система на ЦУ или ОД на ДФ „Земеделие“;

– по електронна поща на адрес: signali@dfz.bg;

– на телефон 0700-106-16.

Сигналите за новия вид ало- измами са постъпили на горещата линия на ДФЗ.

 

 

Leave a Comment